Nieuws

NHG-kostengrens blijft € 245.000

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft dit jaar op € 245.000. Hierover heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de NHG, overeenstemming bereikt met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.

[Lees verder →]
10-jaars rente onder de 2 procent

De hypotheekrente blijft maar dalen. Afgelopen week heeft een aantal geldverstrekkers de rentes opnieuw verlaagd.

[Lees verder →]
Zelfstandig adviseur blijft belangrijkste kanaal voor hypotheekadvies

Zes van de tien consumenten die eind 2015 een hypotheek sloten, doen dit via een adviseur. Een derde sluit de hypotheek rechtstreeks via de bank. Dat blijkt uit het recente consumentenonderzoek voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

[Lees verder →]
Bevroren autoruiten

We zijn deze week overvallen door koning winter. Zorg er dan voor dat u maatregelen neemt om bevroren autoruiten te voorkomen. Bevriezen de ramen toch? Maak ze dan op een goede manier ijsvrij. Want rijden met slecht zicht vergroot de kans op ongelukken.

[Lees verder →]
Je spaargeld gebruiken voor je hypotheek?

Heb je spaargeld boven je vrijstelling in Box 3? Dan kun je er verstandig aan doen dit te gebuiken om je hypotheek (deels) af te lossen!

[Lees verder →]
Consumentenbond wijst op onzinverzekeringen

De Consumentenbond gaat op zoek naar de grootste onzinverzekering: de meest onnodige en onzinnige verzekering. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen op drie genomineerden: de regenverzekering, de pechhulpthuisverzekering en de catastrofeverzekering. 

[Lees verder →]
Rechtsbijstandverzekering steeds vaker beperkt

Sinds het Hof van Justitie bepaald heeft dat een verzekerde in het bezit van een rechtsbijstandverzekering zelf een advocaat mag kiezen, hebben veel verzekeraars beperkingen opgenomen in de voorwaarden.

[Lees verder →]
Zomerschade top 10

Na elk zomerhoogseizoen maakt reis- en recreatieverzekeraar de Europeesche een overzicht van de meest geclaimde bagage items. Dit jaar voert de bril net als veel voorgaande jaren de lijst aan.

[Lees verder →]